Sesiunea de formare Managementul proiectelor culturale şi lingvistice

În perioada 17 – 18 decembrie a avut loc sesiunea de formare Managementul proiectelor culturale şi lingvistice, din cadrul proiectului La fortification des capacités de recherche interdisciplinaire du patrimoine culturel-linguistique, coordonat de Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, având ca parteneri Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți. Proiectul se derulează sub egida Agenţiei Universitare a Francofoniei și a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Am avut bucuria și onoarea de a o asculta pe doamna Otilia Hedeșan, profesor universitar, doctor în filologie, președinte al Asociației de Științe Etnologice din România, director al RHeA - Research Center for Heritage and Cultural Anthropology din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

La deschiderea evenimentului au intervenit cu un cuvânt de salut doamna Claudia Vișan  (Antena din  Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei), doamna Nina Corcinschi, dr. hab., conf. univ. (director al Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”), Igor Șarov, dr. hab., prof. univ. (rectorul Universității de Stat din Moldova).

Atelierele au fost centrate pe diverse teme de discuții:  „Proiecte de/pentru cercetarea patrimoniului cultural. Realități, prejudecăți, bune practici”; au fost prezentate câteva studii de caz despre modalitățile de constituire a echipei de cercetare, tipurile de proiecte, coordonarea şi organizarea proiectelor, proiectul de cercetare aplicată PED 569 FOOD-ie. Parteneri. Teme de reflecție. Colaborări posibile. 

 

 

   

Apariții în media  

   

Avizier  

Joi, 6 mai 2021, la ora 14.00, va avea loc şedinţa Seminarului ştiinţific de profil din cadrul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” al MECC, la profilul 622. Literatură, specialitățile: 622.01. Literatură română; 622.03. Teoria literaturii; 622.04. Folcloristică.

Citește mai departe...

Marți, 19 ianuarie 2021, la ora 12:00, va avea loc şedinţa Seminarului ştiinţific de profil din cadrul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” al MECC la profilul 622. Literatură, specialitățile: 622.01. Literatură română; 622.03. Teoria literaturii; 622.04. Folcloristică

Citește mai departe...

Se anunţă susţinerea tezei de doctor în filologie. Candidat: Alina PĂTRUNJEL. Conducător ştiinţific: Ion BĂRBUŢĂ, doctor în filologie, conferențiar cercetător. Consiliul ştiinţific specializat: D 621.05-109 din cadrul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”. Tema tezei: „Performarea actelor de vorbire în discurs”

Citește mai departe...
   

Aparitii editoriale  

No result...
   
© INSTITUTUL DE FILOLOGIE 2015