Sesiunea de formare „L’enseignement supérieur et la recherche face au défi du distanciel: état des lieux et perspectives”

 

În perioada 20-21mai a avut loc sesiunea de formareL’enseignement supérieur et la recherche face au défi du distanciel: état des lieux et perspectives,organizată în cadrul proiectului La fortification des capacités de recherche interdisciplinaire du patrimoine culturel-linguistique, coordonat de Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, sub egida Agenţiei Universitare a Francofoniei și a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.        

În calitate de formator a fost invitată Halyna Kutasevych, dr., conferențiar universitar, Universitatea Națională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți, Ucraina.

În contextul actual, în care tranziția de la cercetarea și învățământul față în față la cercetarea și învățământul la distanță i-a obligat pe cercetători și pe profesori să adopte, fără niciun fel de pregătire și adesea fără un plan de continuitate, noi modalități de lucru, desfășurarea acestei formări a fost oportună și absolut utilă. Noile abordări de cercetare, precum și cele de predare și învățare a limbilor deschid zilnic noi perspective și se dovedesc a fi un element îmbogățitor.

Cum se creează o dinamică de proximitate și cum se echilibrează modurile sincron și asincron? Cum să profităm la maximum de prezență și distanță? Ce forme noi de cercetare și predare ar trebui luate în considerare? Ce instrumente și resurse ar trebui adoptate pentru a asigura o desfășurare eficientă a procesului de cercetare?

Acestea sunt subiectele principale care au fost abordate în cadrul trainingului. Conceput ca o abordare interactivă, s-a promovat participarea activă a participanților, asigurându-se, totodată, furnizarea de resurse și instrumente care pot fi utilizate atât față în față, cât și de la distanță.

 

 

 

   

Apariții în media  

   

Avizier  

Joi, 6 mai 2021, la ora 14.00, va avea loc şedinţa Seminarului ştiinţific de profil din cadrul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” al MECC, la profilul 622. Literatură, specialitățile: 622.01. Literatură română; 622.03. Teoria literaturii; 622.04. Folcloristică.

Citește mai departe...

Marți, 19 ianuarie 2021, la ora 12:00, va avea loc şedinţa Seminarului ştiinţific de profil din cadrul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” al MECC la profilul 622. Literatură, specialitățile: 622.01. Literatură română; 622.03. Teoria literaturii; 622.04. Folcloristică

Citește mai departe...

Se anunţă susţinerea tezei de doctor în filologie. Candidat: Alina PĂTRUNJEL. Conducător ştiinţific: Ion BĂRBUŢĂ, doctor în filologie, conferențiar cercetător. Consiliul ştiinţific specializat: D 621.05-109 din cadrul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”. Tema tezei: „Performarea actelor de vorbire în discurs”

Citește mai departe...
   

Aparitii editoriale  

No result...
   
© INSTITUTUL DE FILOLOGIE 2015